6.11.2009

pakottava tarve

vai peace of cake? Kuu vaeltaa irrallaan Kaksosten kriittisissä asteissa ja siirryttyään rapuun opponoi pakottavaa Plutoa Kauriista. Mietin tuota rokotushysteriaa, että onko se jo paniikinomaista joukkoliikehdintää ja miksi se on sellaista? Tuo oppositio kuvaa jotenkin ihmisen harhakuvaa siitä, että hän pystyy hallitsemaan elämää. Onko se elämänhallintaa, kun sinulla on elämän ulkoiset langat käsissäsi? Katto pään päällä, laskut maksettuna, ruokaa jääkaapissa, vasta-aineita suonessa? Mitä tapahtuu pään sisälläsi, solutasollasi? Pystytkö hallitsemaan myös sitä? Hallitsetko pelkotilojasi? Mikä osa onkaan elimistöstäsi tahdonalaista ja mikä tahdosta riippumatonta toimintaa?
Entä jos luotatkin siihen, että psyyke tekee oikean arvion, eheyttää ja oikeus tapahtuu? Saturnus 0 Vaaka kolmio Astraea 0 Vesimies. Kohotat tietoisuuttasi ja luotat siihen, että elämänlanka on suuremmissa käsissä? Pallas 15 Vaaka yhtymä Lachesis 16 Vaaka. Äiti-maa on joka tapauksessa saanut tarpeekseen, tullut rajoilleen, käänne on tapahduttava, Ceres 10 Skorpioni semisekstiili Pholus 10 Jousimies. Uskomus itsensä huolehtimisesta, luopumisen pelko, kuoleman, täyttymyksen pelko. Tällä pelolla hallitseminen, pelon ruokkiminen, levittäminen.
Itselläni on katastrofipiste 1 Rapua. Kuu tulee siihen. En tiedä tänä päivänäkään mikä olisi elämäni katastrofi?
Ehkä minun pitäisi toimia kaaosalueella, vapaaehtoistyöntekijänä? Saabisesti yhdistettynä tämä kauris 2 rapu 2 olisi uhmakasta ajattelua. Ehkä siksi ei tulis pieneen mieleenikään ottaa mitään rokotusta ja kuvitella sen turvin olevani suojassa. Suojassa miltä?

2 kommenttia:

 1. etymology dictionary sannoo näenikkää:
  disaster Look up disaster at Dictionary.com
  1580, from M.Fr. desastre (1564), from It. disastro "ill-starred," from dis- "away, without" + astro "star, planet," from L. astrum, from Gk. astron (see star). The sense is astrological, of a calamity blamed on an unfavorable position of a planet

  VastaaPoista
 2. ja näin:
  catastrophe Look up catastrophe at Dictionary.com
  1540, "reversal of what is expected" (especially a fatal turning point in a drama), from Gk. katastrephein "to overturn," from kata "down" + strephein "turn" (see strophe). Extension to "sudden disaster" is first recorded 1748.

  VastaaPoista