16.10.2009

PAKKO

on paras motivaatio saada jotakin aikasiksi. Näin väitetään ja on tutkittukin. Että kun asetetaan määräaika,deadline ja aikarajoitus alkaa tuloksiakin syntyä. Tämä pätee luovuuteenkin vaikka itse prosessi ei voi sietää pakkoa ja kontrollia, sitä ei voi nopeuttaa eikä sitoa virka-aikoihin, se elää vapaudessa. Että pakosta kai se syntyy, mutta vapaudessa se elää, sanoi kirjailija luovuudesta. Toisaalta taas pakkopänttääminen tuhoaa pyhän tiedonhalun sanoi Einstein tunkiessaan fyysiikkaa päähänsä vain loppututkintoa varten. Pää olikin sitten  vuoden päivät tyhjä tieteellisistä ongelmista. Että sisäinen motivaatio täytyy tekemiselle löytyä.
Taiteilijat ovat herkempiä mielenterveysongelmille kuin tiedemiehet. Toinen käyttää tunne-energiaa ja toinen järkeään luovassa prosessissa. Ja nurinkurin käännettynä luova lahjakkuus ei edellytä mielenterveysongelmia. Mutta voihan se nerous joskus keikahtaa hulluuden puolelle:
Tuo joka liikkuu tuolla lailla nykien on skitsofreenikko
Tuo liikkumaton on katatoonikko
Se joka istuu alasti eristyshuoneessa on masennustilassa
Tuo joka leijuu puoli senttiä irti lattiasta on maaninen
Tuo jolla on kouristuksia on kaatumatautinen
Tuo joka tuijottaa on idiootti
Se joka seisoo koko päivän suihkussa on pakkoneurootikko
Se joka hirtti itsensä on kuollut
Ne jotka katselevat ihmeissään tätä kaikkea on henkilökunta 
(suom. Pentti Saaritsa)  kirjasta Hullluudestamme ja hulluudestanne, Claes Andersson

deadlinet marraskuun lopussa, luovuus kuin myös mielenterveys opiskelun alla, diagnoosina vois olla such a fruitcake tilaani kuvaamassa.Mistä alkaisin..

Juttu lähti otsikosta Oikeusjuttujen venymistä halutaan suitsia. Kuu Neitsyt yhtymä Saturnus aiemmin tänään.
Sana suitset kuin saturnus.Kuu mieli hallinnassa.Suitset suuhun ja hallittu suunta, vikurointia ei nyt hyväksytä. Muuten oot luonnevikanen., puret puuta ja säikyt paperinpalaa tien sivussa.
Neptunus ajaa vaahtopäisellä valjakolla 23 Vesimiestä kolmiossa Aurinko 23  Vaakaan.
Kuu 0 Vaaka
yhtymä Venus ja pakkoneliö Plutolle Kauriiseen.
Tiedemies ja irrationaalinen mieli Uranus 23 Kalat. Kvinkunssi (jännite / usein luovilla ihmisillä on voimakas eroottinen lataus työssään) Vaaka  auringolle.
Tähän sopii otsikoista myös Facebook (aurinko) tärkeä kanava kansalaisaktivismin (Uranus) herättelyyn.
Vaaka Aurinko 10 huoneessani. Vaakahan ei ole tasapainoinen, vaan sillä menee elinikä pyrkiessään tasapainoon. Kun ei se voi etukäteen tietää millä punnuksella kuppi heilahtaa ja minkä verran.

6 kommenttia:

  1. Vaakasen vastamerkki ja mielenterveysongelmat?
    Oinas ja marsin liialliset impulssit?
    Kaksoseen yhdistetty skitsofrenia? Elohopea- merkurius? Agressiivinen vaaka? Routainen venus?
    Pakkoliikkeinen kauris? Kivettynyt saturnus?
    Onko taitekohdissa enemmän häiriöitä?
    Tasaus- ja seisauspisteiden lähettyvillä?
    Kun valonmäärä vaihtuu?
    Muodostuuko se pareista,
    kalat/jupiter-mars /oinas
    kaksoset/merkurius-kuu /rapu
    neitsyt/ merkurius-venus/ vaaka
    jousimies /jupiter-saturnus/ kauris
    Olennaista nimenomaan planeettaparit.
    Muuttuvat ,joustavat merkit.Parhaimmillaan sietävät kaaosta ja luovat,pahimmillaan ovat suljetulla osastolla? Mikä on se tekijä joka erottaa nämä? PAKON puuttuminenko? Ei neliöitä? Ei kvinkunssia?
    Yhtä seks-diiliä? Ja kolomioo?

    Silloinhan myös tässä meridian kartta puoltaisi paikkaansa,koska se näyttäisi heti akseleilla valon vaihtumisen vuorokauden sisällä. Planeetta akselilla ja kuppi heilahtaa?
    Ens vuoden ap-kartan valokeilaan asettuu syntymäkartan Jupiter. Pistänpä korvan taa.

    VastaaPoista
  2. Kaikissa noissa planeettapareissa on toisella kuun kaari mukana symbolissaan.Kesäpäivänseisauksen parissa merkurius-kuu se on vahvimmillaan.Onko kuu se mieli,jonka vangiksi voi jäädä? Tai niin päin,että kun muuttuva siirtyykin johtavaksi merkiksi eikä huomioi kuutaan,niin mieli sairastuu?
    Huomasin omalla dragonisella kartallani marsin olevan täsmälleen samoissa lukemissa kuin progekuuni nyt. Johtavaa oinasta i4 astetta.
    Uutta alkua.Tervettä alkua? Mieli mukana? Niin että veri kohisee päässä.
    Mut missäs on se mars-prinssi,joka tappaa lohikäärmeen? Ja pelastaa prinsessa Ruususen kuu unestaan?

    VastaaPoista
  3. Olen huomannut omasta kirjoittamisesta(Merkurius on kaksosissa ja Mars on kaksosissa)-etta virike voi tulla vaikka klo nelja yolla-ja mitas teet-otat kynan kateen ja alat kirjoittamaan-se vain on voimakkaampi kuin mina, meinaan on pakko kirjoittaa...
    Mutta ehka Neptunus Vaa'assa tekee sen, etta en hermostu jos vaikka en kirjoittaisi pariin kuukauteen, silloin kaikki tasapainottuu ja virittyy uudelleen.
    Olen samaa mielta Einsteinin kanssa, etta luomisessa ei toimi "hauki on kala" periaate-pakkopanttaaminen-luomisen on tultava sielta sisalta jostakin.
    diamond

    VastaaPoista
  4. ..tuota tervettä alkua ajattelin minäkin. Onkohan sitä oikeasti koskaan?
    Miten puhtaaksi pitäisi saada siivottua oma ja toisen "asuinsija" - sielu siis, vai pitäskö putsauksen ylettää ympäristöönkin saakka, sieltähän me nykyään tunnumme vetävän kaiken sonnan.
    Mieli on liian vankasti mukana, sitten tulee se vaakamaisuus.
    Ja kun minä itse olen lohikäärme niin miten varovainen minun tulee olla tulen syöksemisen suhteen? T:täysikuu

    VastaaPoista
  5. täysikuu
    "Lohikäärme on kasvun ja elämän symboli eikä suinkaan mikään häijymäinen ja hirviö.Pitkä ja rikas elämä.Menestyvät työssään.Hermoilevat suotta.Tekevät niin kuin tahtovat.Rohkeita ja reiluja,itseensä luottavia ihmisiä." Että syökset sitä tulta vaan tarvittaessa itseäsi puolustaessasi.
    Tuosat terveestä alusta.Olen nähnyt nyt tämän blogin aloittamisen myötä paljonkin talo-unia.
    Petien petaamista,kerrossänkyä,sinisen päiväpeiton ja verhon sinisyyden tulvimista sieluun.Pyhän pyhittämistä kuin Ehtookellot taulussa.Kuin myös pahan ilmenemistä.Paha,jota ei voi saada pois oli eräässä pojassa.Oli muistettava vain pitää tietty etäisyys tuohon poikaan.Että ehkä sitä ympäristöä ei saa putsanneen vaan on vain hyväksyttävä se "paha" ja huolehdittava "turvavälistä".Ehkä tämä on sitä turvavälin ottamista? Ystävälläni oli myös hyvin rankkoja painajaisia pahan ilmenemisestä.Ehkä se oli se yod aiemmin.Kheiron kärkenä vesimiehessä, marsin ja merkuriuksen sekstiilille.Yhteisön haavoittuvuus ja haavoittavuus.Näkymättömäksi kannaksi jäi leijonan aurinko.Eli oman minuuden säilyttäminen kaiken keskellä.Eheys,henki,ympyrä,luovuus,sisäinen lapsi.

    VastaaPoista
  6. diamond
    Neptunus Vaaka on hyvinkin sitä ,että sisäinen intuitio johtaa (vaaka johtava merkki)luomisprosessia, kun aika on (Saturnus vaa an esoteerisena? hallitsijana )
    Mietin Hectorin karttaa tuossa kirjoittaessani.Hällähän on Uranus tarkalleen akselilla,myös Venus,ja Neptunus oppositio kuu.
    Luova nero,jolla on ollut myös mielenterveysongelmia.Mietin omia poikaystäviäni ammoin muinoin.Olen aina törmännyt tai kiintynyt tiettyyn herkkyyteen,joka keikahtaakin sairaudeksi.Mutta ei minun aikanani.Ns. erilaiset ihmiset tervehtivät ja jäävät juttelemaan kanssani.Tottahan he tunnistavat "samankaltaisuuden" tai edes ymmärryksen?

    VastaaPoista