21.12.2009

Löytyy sydämestä

Kuu 22 Vesimies
yhtymä Jupiter (matkamies) Neptunus (kuun kanssa toiveunta, onnen  valtakunta) 24 Vesimies
Venus 24 Jousimies (joulumaa) sekstiilissä tuohon helminauhakolmikkoon. (..eikä matka sinne kovin  kauan kestä, joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä..)
Joulu on lasten juhla ja tämä laulu yksi niistä, joita eniten laulan joulun aikaan.

5 kommenttia:

 1. taas minä...juna lähtee huomenna;)toivon että tulee takaisinkin...

  tuo on ihana joululaulu ja mieleen lapsuuden ja sen kuinka ihanaa oli aloittaa joulukasettien kuuntelu jo ajoissa...suunnitella joululahjoja...minulla oli onni saada viettää aina sukujoulu ison porukan kanssa, ja nyt nuo joulut tuntuu parhaimmilta lapsuusmuistoilta. Ja jouluina aikuisetkin olivat hetken kiistelemättä:D oli juhlallista, joku tädeistä tai enoista oli pukki, kynttilöitä, serkkuja, tätejä, äidin sukua (tälläselle yksin kasvaneelle lapselle tosi juhlaa...vaikken ole isäni ainoa, mutta ikäero on veljiin niin suuri, ei kasvettu yhdessä)...

  tosiaan mitä on joulu ilman lapsia ja lasten riemua..noh, erilaista...mutta muistutit siitä kuinka lapsen mieli ymmärtää joulun sydämen...enpä ole oikein viettänyt joulua kymmeneen vuoteen. tässä joulussa on jo jotain yritystä taas takasin siihen. ehkäpä joskus lapsikin siunaantuu...tää joulu tulee kyllä sen suhteen liian nopeaan;) Tai mistäs sitä tietää vaikka Nikille lapsenlapsia;) sit kun aika on kypsä....

  näihin lapsellisiin tunnelmiin, lapset on muuten joskus viisaampia kuin aikuiset...

  p.s. joulupukki ON todellinen;)

  ainakin tänään. tarkistin päivän kartan myös aamulla vaikka astrologia on jäänyt viime aikoina sivummalle, tuntui vaan siltä että nyt pitää tarkistaa, ja tosiaan aistin tuon tuon jupiter-kuu-neptunuksen tunnelman juurikin tuohon tyyliin kuin kuvailit. satumaista, hetkellisesti onnellista tyytyväisyyttä...vaikka onkin samaan aikaan tietoinen kaikista oman elämän 'epäkohdista'...niin niitä katsoo tälläisenä päivänä vaaleanpunaisten lasien läpi.

  tulipas pitkä loru. no nyt lähteekin sitten tää tonttutyttö pian virtuaalimaailman tavoittamattomiin;)

  -D

  VastaaPoista
 2. Hyvä vaan kun tuli pitkä loru, on niin mukava lukea kommentteja ja tulee hyvä mieli siitä, että toisellekin voi jotain antaa näillä kirjoituksillaan.
  Minulla tuo nyt sitten "löytyy sydämestä" helmikolmikon neliöidessä omaa aurinkoani, johon sydän yhdistetään..:))
  Siihen on yhtymässä myös Asclepius 24 Skorpioni, tuo parantaja ja haavojen voitelija mikä lie,
  ja yllätys yllätys myös hän oli Auringon poika..:)..nomen est omen..
  Leivon joulupullia jouluviemisiksi yhdelle vanhalle ja viisaalle Kauris-rouvalle,joka oli lukemassa Sofi Oksasen romaania ja hän hirvitteli sitä miten rankkaa se on ollut.
  Hällä on ikänsä puolesta ja historiasta kiinnostuneena ihan oma näkemyksensä ja muistonsa noista ajoista.Suomessakin.
  Mietin, sitä miten meiltä häviää yksi elävä historian lehti tuon sukupolven myötä.
  He jos ketkä ovat käyneet läpi valtavia muutoksia yhteiskunnassa.Isänikin.

  Laitoin joulukaljan käymään
  ja tyttären kanssa meinattiin vielä rypytellä piirakoitakin tässä illan katveessa.
  Puurokauhalla joulurauhaa..

  VastaaPoista
 3. 'puurokauhalla joulurauhaa'
  Tuo oli kyllä paras jouluntoivotus. ja tuo Joulumaa-laulu juuri lasten esittämänä paras.
  Minäkin muistan parhaiten ne joulut, jolloin oltiin mummolassa isolla joukolla. Ne piirileikit isossa tuvassa kuusen ympärillä olivat parasta.
  Mummo kuoli nuorena ja joulutunnelmakin muuttui kun taloon tuli uusi emäntä komentoa pitämään. Vähitellen joulunvietto siellä hiipui jokaisen kyllästyessä siihen komentoon.
  Tuosta puurosta tuli mieleen tarina, jota äiti muisti kertoa. Riisiä ei sodan aikaan saanut moneen vuoteen, liekkö saatu sitä enne, en tiedä. Mummo oli sitten keittänyt riisipuuron jota sitten alettiin syömään. Minä juuri puhumaan opettelevana olin sanonut mummolle: 'mitä kuakkajavelliä en minä syö'. Siihen aikaan keitettiin perunavelliä ja mannapuuroa ja sanottiin, että jos tuli paakkuja velliin oli huono keittäjä. Joten ajattelin, että nyt mummo ei ole osannut keittää hyvää puuroa.

  Nyt tässä istun kiireettömästi ihmetellen toisten joulustressiä. Joulu tulee kuitenkin ihan varmasti, vaikka kyllä minunkin mieli tekisi rypyttää niitä piirakoita...
  Joulumaa sydämessä 'maarita'

  VastaaPoista
 4. Hei Nikki!
  Tulee muistona vanha tupa jossa leivinuuniin laitoin myös piirakat ja pullat. Siihen aikaan kinkkukin paistettiin ruiskuoressa, oi niitä aikoja, tunnelmaa ja rauhaa sekä ihania tuoksuja.
  Aika muuttuu, lapset aikuistuvat ja kuka missäkin omaa elämäänsä rakentamassa, ja hyvä niin. Matkalta palattuani kuten aina, totean huokaisten kun vedän kotioven kiinni, ihanaa hiljaisuutta. Kaikenlaisten pienten mutkien kautta, onnellisesti kotona. Ihanaa pakkasta ja puhdasta lunta ja yksinkertaista joulua.
  Toivotan sinullekin joulurauhaa...

  Mateve

  VastaaPoista
 5. Kiitos.
  Piirakoitten teko venyi yötöiksi, mutta se ei haitannut. Olin niin iloinen kun aloite niitten tekoon tuli tyttäreltä ja vävykokelaskin osallistui talkoisiin. Siitä yhessä tekemisestä se joulumieli tulee.
  Tänään oltiin papan luona tekemässä porukalla laatikoita ja haettiin kuusi.
  Jouluaattokin ollaan sitten siellä maalaismaisemissa ja ulkosaunasta lumihankeen enkelit tekemässä:)

  VastaaPoista