8.3.2010

nainen

ja pimiä puolensa
Lilith
ihan vaan jos jollain oli etsinnässä..

4 kommenttia:

 1. Lilith lähtee huomenna opettamaan - hiukan länsimaisesti hyväksytyn tieteen venettä keikutellen. Palavasti tietojen rajapinnoilla, ei rajatietojen, mitä ne on :P Se opettaa, joka ei itse osaa, tai sitten se, joka nautinnon siitä ihmisen prosessin näkemisestä saa. Saas nähdä miten käy. Jostain syystä mulle tunkee nyt apuja joka suunnalta. Kivaahan se on, mutta laittaa miettimään, että enkö ole ennen huomannut, vai onko nyt suunta sitten vaan oikea? indiima

  VastaaPoista
 2. minulla on taas ollut sellainen paahto päällä, että en ole ehtinyt tätäkään lukea. pitäs valokuvata huomiseks vielä. ope sano olevansa hyvin vihainen jos ei huomiseks valmistu, ja ukko huutaa ruokaa.

  netteile tässä sitten.

  tuo Lilith on vaan itselle jotenkin läheinen, mutta en osaa sanoa millä tavalla. kysymys sen suhteen kuuluukin että onko se pelkästään sitä 'pimeetä puolta' ? vai onko se vaan patriarkaalisen juutalaisuuden luoma kuva. minusta Lilith voi olla hyvinkin valoisa.


  kai hän on ainakin 'alistumaton'...mutta toisaalta, alistuakin voi vapaasta tahdosta ja kunnioituksen osoituksesta miehelle, joka on sen arvoinen?


  tälläistä mietettä.


  ja kiitos siis toistamiseen taannoisesta Vesta kirjoituksesta joka avasi vestan ideaa.


  nyt kuvaamaan ja tekeen ruokaa.


  -aamunsäde

  VastaaPoista
 3. Kuin myös Lilith rakas.
  Olen ajatellut tuon pimiän puolen siten, että Lilith on jotenkin vahva, kun se tavallaan tuo ja tiedostaa myös tuon piilossa olevan puolensa,
  siis sen mitä pidetään "epäsuotavana" naiselle.

  Vahvan naisen alitajunta.
  Tasa-arvon puolustaja jotenkin konkretisoituu Halosessa, jolla Lilith on akselilla.
  Myös Anne Masseyllä tais olla akselilla,
  MC:llä tai nousulla.
  Itellä neljän asteen päässä MC:ltä.

  Ja kuin myös.
  Kouluhomma kaatuu just niskaan.

  VastaaPoista
 4. kiinnostavaa, olet tutkinut Lilithiä eri kartoilla, jos se on sulla MC:llä, niin sehän on koko kartan paraatipaikalla, keskitaivas.

  samaa mieltä tuosta, että se vahvuus tulee sen pimeän ja ei hyväksytyn puolen kokemisesta ja käsittelemisestä. ihminen jää ohueksi ja heikoksi jos tuntee ainoastaan valoisan ja hyväksytyn puolensa.

  mulla on Lilith-Saturnus yhtymä Neitsyt 6 huone ja tarkka oppositio merkurius Kalat 12 huone. myös tasa ja meridian huoneilla voisin miettiä. en ole oikeastaan miettinyt mitä ne tarkoittaa, vaan lukenut vanhoista astrologoksista tuosta sijainnista.

  draivia opiskeluun Sinulle. minäkin jatkan taas....ei oikein viikonloppunakaan osaa pitää lomaa.

  vaikka joskus pitäisi pyhittää se lepopäivä. ohoh, kuulostan kristilliseltäkin.;D

  VastaaPoista