3.1.2010

Terminaali

 terminaali
1459, "relating to or marking boundaries," from L. terminalis "pertaining to a boundary or end, final," from terminus "end, boundary line" (see terminus). Meaning "fatal" (terminal illness) is first recorded 1891. Sense of "situated at the extreme end of something" is from 1805. The noun sense of "end point of a railway line" is from 1888; that of "device for communicating with a computer" is first recorded 1954. Slang meaning "extreme" first recorded 1983.

Onko myös sadan lehmän navetta terminaali, jossa lehmät odottavat vuoroaan lypsylle, jonottavat vuoroaan ruokintakioskille, jossa heidät tunnistetaan kaulassa roikkuvan passin avulla kuten lypsylläkin? Jonotus ja odotus loppuivat. Tuli final call.  Suuri yksikkö on myös helposti haavoittuva yksikkö. Luonnossa nautojen lauman koko vaihtelee 15:stä 80 eläimeen. Nautojen arvellaan voivan oppia tuntemaan 50 - 70 eri yksilöä. Kuinka laumakäyttäytyminen arvohierarkkisuuksineen voi toteutua suuremmassa yksikössä? Onko tällä mitään yhteistä suurten ostoskeskusten kanssa?

End, boundary line. Pholus? Pholus 13 Jousimies kvintiili ( 72 astetta, tyytymättömyys systeemeihin ja rutiineihin, rakennelma, synteesi) Jupiter 26 Vesimies. Ja minähän yhdistän Jupiterin myös kuolemaan, irtautumiseen tästä elämästä. Pholuksen asteluku 13 muistuttaa lypsyajoista :) kuvainnollisesti, koskapa Kuu ( elämänneste, maito) liikkuu vuorokaudessa keskimäärin sen 13 astetta. Mikseipä myös veri ja vesi. Kuu on ollut yhtyneenä peräytyvään Marsiin 18 Leijonassa tulipalon aikoihin. Peräytyvä Merkurius 16 Kauris noviili (vankeudesta vapautuminen, odotus ja odotuksen jälkeinen vapautuminen) Jupiter 26 Vesimies. Ceres 5 Jousimies huolehtien ruuantuotannosta ja kotieläimistä kolmiossa herrattareen, Junoon johtavassa Oinaassa.

Katsoin illalla elokuvan Terminaali. Se herätti paljonkin ajatuksia. Varsinkin elokuvan loppu. Päähenkilö sai haluamansa nimikirjoituksen, tehtävä täyttyi, odotus loppui. Lopputekstitys nimikirjoituksineen täydensi kokonaisuuden. Spielbergin korostuneet ylälenkit henkisyyttä kuvaamassa, kuin muistuttaen ohjaajan syvemmästä sanomasta elokuvassa. Mietin tätä nettimaailmaa, koulutehtäviä netissä, virtuaalista kirjoittamista vailla puumerkkiä. Onko tämä vailla sitoutumista ilman allekirjoitusta? Missä on yksilöllinen puumerkki? Miten kirjoittajan psyyken rakenne on tunnistettavissa konetekstistä? Mistä sen tunnistaa? Sanoista? Sanavalinnoista? Valituista aiheista? Valituista sanoista, joista mondo kirjoitti? Liitän allekirjoitukset, sopimukset, Vaakaan. Lopullinen sitoutuminen testataan vasta seuravassa merkissä, Skorpionissa. 8. huone, kyky sitoutua suhteisiin. Allekirjoituksen painoarvon testaus? Kyky seisoa rinnalla niin myötä-  kuin vastamäessä. Kyky sitoutua lainanmaksuun?
tr Saturnus 4 Vaaka sekstiili oma Kuu 4 Leijona mietintöjen taustalla?

Kuu 21 Leijona kvinkunssi Yläsolmu 21 Kauris oppositio Chiron, Neptunus Vesimies. Kiinteästi itsesäälissäkö?? Mars rx kvinkunssi Merkurius rx menneessä?

1 kommentti:

  1. En nähny telkkarin terminaalia, mutta koin omaani =). Lukasin tän jo eilen ja päätin sitten referoida kokemukseni, kun tuli sama mielleyhtymä. Kai siinä pienen itsesäälin siemenetkin käväisi.

    Tunnistaminen on kehittynyt, mutta asian vakavuudesta riippuu, onko vielä otettava oikein allekirjoitus. Vankkumaton rehellisyys ja vastuullisuus ei häviä, vaikka antaa vain sanansa. Kai sitä jotenkin päättelee teksteistä niin kuin ihmisen naamastakin, että onko tuohon nyt luottaminen ja kuulostaako järkevältä, mitä suoltaa. Seuraavaa toteamusta en osaa selittää, mutta se riitää itselleni: tekstin on laatinut ihminen. Meitä on niin moneksi =).

    VastaaPoista