22.6.2010

Aamunsäde

herätti minut unesta. Se oli niin kirkas ja tunki tajuntaani verhon läpi.
Nimimerkki aamunsäde tivasi minulta unessa miksi se on niin kirkas?
Selitin sen johtuvan kvinkunssista.
Auringon jumalan Apollon tytär Chariklo on nyt askeleen edellä.
Chariklo rx 23 Skorpioni kvinkunssi Merkurius 23 Kaksoset.
Tieteen ja tietämisen tytär,
jonka löytöhetken kartalla on Jupiter-Uranus 5 Vesimies yhtymä
tehden ilmakolmion Kuu 5 Kaksoset ja Mars 5 Vaaka kanssa.
Eikös 5 Vaaka olekin tulevan kuunpimennyksen keskipiste?
Kyllä Chariklo tietää...mitä se tietää?
5 on vielä Merkuriuksen luku ja sitä korostaen tr Mars 8 Neitsyt tekee kvinkunssia Chariklon löytökartan Merkuriukselle 8 Vesimies.

Kuu 9 Skorpioni
neliö Venus 9 Leijona.
Juhannuskukkaa pukkaa.

10 kommenttia:

  1. Ehkä se Chariklo tarjoaa Heben kera meille elämän eliksiiriä, mettä ja hunajaa,
    ammentaen jostakin nuoruuden lähteestä =)

    Hebe 23 Kalat kolmiossa Charikloon.
    Hebe oli se most beautiful Youth godness,
    joka malja kädessä tarjoili nektaria jumalille.

    Juhannukalja käymässä
    ja aattelin vielä tehä Louhisaaren juomaa
    mustaherukan lehdistä.Nektariapa hyvinkin =)
    Kasvava vesikuu on oikein sopiva tähän hommaan.

    VastaaPoista
  2. Onko Louhisaaren juoma samaa mitä minulle lapsena tarjoiltiin nimellä Marskin juoma, tiedätkö? Hyvää se oli, ohjetta en ole vielä kokeillut. Äiti sai sen Kuusamosta joskus 25 vuotta sitten. terkuin,E

    VastaaPoista
  3. Juu, näyttäisi olevan sama, Marskin sima, Marskin juoma.
    Mulla on tämmöttinen emäntäkoulun aikanen n.30 vuotta vanha Suomen Sokerin ohjekirja kuin Janolysti eli siirappikaljasta Lapin lemmenjuomaan
    ja siinä on tämmöttinen ohje:

    Viinimarjanlehtijuoma

    5 l mustaviinimarjan lehtiä
    5 l kiehuvaa vettä
    50 g sitruunahappoa
    ( myös sitruuna käy, kuori + mehu)
    n. 1 kg sokeria
    (joissakin ohjeissa on paljon vähemmän sokeria)
    (hiivaa ) hiivaa ei tartte jos käyttää sitr.happoa

    -kaada kiehuva vesi lehtien päälle ja anna jäähtyä
    -lisää veteen sekoitettu sitruunahappo
    -siivilöi seur. päivänä lehdet
    -lisää sokeri ja kiehauta juoma
    -jäähdytä ja pullota

    VastaaPoista
  4. Kun löydän ohjeen, tuun kertomaan miten se Kuusamossa kotitekoisesti tehtiin. Tavarat on vielä epäjärjestyksessä, nyt olis tarkoitus pestä ikkunat. Taidan kurkata kuitenkin ensin kuunpaluu-karttaa, nyt kun tuli mieleen ja konekin pelaa. terkuin,E

    VastaaPoista
  5. Marskin juoma

    eikä... mun ohje on prikulleen sama kuin sun. Ei siis ollut mikään "salainen resepti". Äipällä kun on niitä.

    Etsin illalla myöhään raparperipiiraan ohjetta mutten löytänyt. Tulisko mieleen joku hyvä sellainen? Googlettamalla löytää, mut liian monta.
    Tajusin äsken että se tämän vuoden ap:n "kriittinen" aste 13 toteutui eräällä tapahtumahetki-kartalla jonka tein keväämmällä ja joka suuresti liittyi näihin ikävämpiin tapahtumiin. Kuunsolmu ja pystyakselit ovat 13 astetta. Ja tässä nyt jännityksellä odotan kunhan Venus ehtii tuohon asteeseen.

    Toivotan tässä vaiheessa lämpöiset ja ilahduttavat juhannus-pyhät :) Tämä lähtee heittää talviturkin pois. terkuin,E

    VastaaPoista
  6. Tää on mun ehdoton suosikki raparperiaikaan.
    Menee aineita mut on hyvääkin.
    Ja täytyy pitää kardemummasta.

    Mehevä raparperikaurakakku

    250 g voita
    2,5 dl sokeria
    4 munaa
    3 dl vehnäjauhoja
    1,5 dl kaurahiutaleita
    1 tl leivinjauhetta
    3 tl kardemummaa
    3 - 4 dl raparperinpaloja
    kanelia

    pinnalle: kaurahiutaleita, raesokeria

    -paloittele raparperit ja laita astiaan "mehustumaan" kardemumman ja ripauksen sokerin kera (oma systeemi, ohjeessa kardemumma laitetaan taikinaan ja raparperit vaan ripotellaan alustaikinan päälle ja siihen kanelia ja lopputaikina päälle)
    -vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, munat joukkoon yksitellen lisäten et vatkaten
    -sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan
    -laita puolet taikinasta vuoan pohjalle,
    siihen raparperipalat, kanelia ja loput taikinasta päälle
    -pinnalle kaurahiutaleita ja raesokeria
    -PL 175 N. 50-60 min.
    -TARJOA VANILJAJÄÄTELÖN KERA LÄMPIMÄNÄ,
    nam!

    VastaaPoista
  7. Toinen on tämä perinteinen kermaviilipiirakka, jolla voi tehdä kaikensorttisia marjapiiraitakin, helppo ja hyvä. Raparperillä on en ole kokeillut, mustikoilla kylläkin jatkuvasti.

    Raparperikermaviilitorttu

    125 g voita
    1 dl sokeria
    1 muna
    2 dl vehnäjauhoja
    1 dl perunajauhoja
    1 tl kanelia
    1/2 tl leivinjauhetta

    täyte:
    1/2 l raparperinpaloja
    1 tlk kermaviiliä
    1 muna
    1/2 dl sokeria, hunajaa tai siirappia
    1 rkl vanilliinisokeria

    -vatkaa voi ja sokeri, lisää muna vatkaten
    -sekoita kuivat aineet ,lisää taikinaan
    -sekoita täytteen aineet
    -ripottele raparperit taikinan päälle ja siihen kermaviiliseos
    -vuoka 25 cm halkaisijaltaan
    PL 175 , n. puoli tuntia

    VastaaPoista
  8. Ja kolmas kerta toden sanoo.
    Täytyy tykätä kookoksesta.

    Raparperikookosmuffinit

    150-200 g raparperia (oisko 3 - 4 dl?)
    75 g voita
    2 munaa
    2 dl sokeria (myös fariinisokeri käy)
    2 dl vehnäjauhoja
    1 dl kookoshiutaleita
    1/2 tl leivinjauhetta
    2-3 tl vanilliinisokeria

    -vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
    -lisää sulatettu rasva
    -lisää sekoitetut kuivat aineet ja raparperinpalat
    -jaa muffinivuokiin
    PL 175 n. 12-15 min.

    VastaaPoista
  9. Ohjeet olleet Seura-lehdessä joskus about 20 vuotta sitten..kun asuin vielä anoppilassa ja anopille tuli Seura..

    VastaaPoista
  10. Kiitos resepteistä :) Kokeilin kakkosta, kolmessa oli jo vähän liikaa vaihtoehtoja miettiä.. Mul oli aineista vähän pulaa niin sovelsin reseptiä niin, että kermaviilin korvasin Danone-vaniljajugella ja laitoin vaaleaa siirappia vähän vähemmän kuin ohjeessasi kuten myös vaniljasokrua -ja olipa muten hyvää! Vaniljakastikkeen kera :) terkuin, E

    VastaaPoista